Praktijkvoorbeelden - Van Po naar Vo
PO Raad VO Raad

Van Po naar Vo

Inspirerende voorbeelden uit de praktijk

Op deze pagina vindt u inspirerende voorbeelden.

Onlangs zijn er twee artikelen geschreven over het gebruik van de eindtoets in het Speciaal Onderwijs en het Speciaal Basisonderwijs. Dit alles in het kader van de aankomende verplichting van de eindtoets afname per schooljaar 2019-2020.

Vindt u dat uw samenwerking een inspirerend voorbeeld zou kunnen zijn voor andere scholen, schroom niet om contact op te nemen. Dan kunnen wij uw verhaal plaatsen op deze pagina.

Eindtoets in het SBO

Gewoon een toets, ook in het speciaal basisonderwijs

Pennen in de aanslag, vingers op het toetsenbord, opperste concentratie: tussen 15 april en 15 mei maken alle kinderen in groep 8 de eindtoets. Vanaf schooljaar 2019/2020 óók in het speciaal basisonderwijs. Hoe zorg je ervoor dat kinderen niet gestresst raken van het toetsen? Welke aanpassingen zijn nodig? En wat komt er nog meer bij kijken?

Download

Eindtoets in het SO

De eindtoets als extra graadmeter in het speciaal onderwijs

Lastig of niet? Of kinderen nu lichamelijk, zintuiglijk of verstandelijk beperkt zijn, worstelen met psychische problemen of kampen met moeilijk gedrag: vanaf schooljaar 2019-2020 maken ook leerlingen in groep 8 van het speciaal onderwijs de eindtoets. Voor sommige SO-scholen is dat nieuw, maar er zijn ook al scholen die al een paar jaar de eindtoets afnemen. Wat zijn hun bevindingen?

Download

Overgang PO-VO

Hier kan uw organisatie staan als GOED voorbeeld! Meld u aan…

Bekijk